czwartek, 21 lutego 2013

Domowa pasta jajeczna

Zamiast jeść sklepowe pasty pełne "witaminki E", lepiej przygotować własną w domu :) Nie dość, że zaoszczędzimy na tym parę groszy, to jeszcze będziemy wiedzieć, co tak naprawdę jemy - zwłaszcza jeśli kupujemy jajka ze sprawdzonego źródła i wiemy czym karmione były kury :) Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu i zajmuje to naprawdę chwilkę.

Składniki
- 4 jaja
- łyżeczka musztardy (np. sarepskiej)
- 2 łyżeczki majonezu
- pół pęczka szczypiorku
- sól i pieprz


Jajka gotujemy na twardo. Gdy już przestygną obieramy je ze skorupek i kroimy na większe kawałki. Wrzucamy do pojemniczka do blendera, dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz. Miksujemy na pastę i dorzucamy do całości drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy i próbujemy. Ilość dodanego majonezu czy soli tak naprawdę zależy od naszych indywidualnych upodobań :)
Pastę można zrobić również krojąc jajko w drobną kostkę.

1 komentarz: