Potrzebne będą:
Ciasto
- 250 mąki pszennej z pełnego przemiału
- 115 g zimnego masła
- 1 jajko
- szczypta soli
Farsz
- 200 g sera mozzarella
- ok. 8 pomidorów suszonych
- cebula
- oregano i bazylia
- cukinia
- 2 ząbki czosnku
Cebulkę drobno kroimy, a następnie podsmażamy. Dodajemy cukinię pokrojoną w paski, a pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Pomidory i mozzarellę kroimy w mniejszą kostkę. Gdy posmażona cukinia i cebula ostygną, łączymy ze sobą wszystkie składniki farszu, a następnie doprawiamy do smaku oregano i bazylią.
Sposób przygotowania ciasta oraz czas pieczenia znajdziecie tutaj: http://kuchenneprzygody.blogspot.com/2014/05/paszteciki-penoziarniste-ze-szpinakiem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz