wtorek, 7 czerwca 2016

Makaron z zielonymi szparagami, cukinią i czarnym sezamem

 Potrzebne będą:
- pęczek zielonych szparagów (500 g)
- średnia cukinia
- średnia cebula (pokrojona w kostkę)
- 4 ząbki czosnku (pokrojone w drobne plasterki)
- 2 łyżki czarnego sezamu
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- oliwa z oliwek
- pieprz i sól

+ ugotowany makaron

Sposób przygotowania:

Cukinię kroimy w paski, a szparagi na drobniejsze kawałki (3-4 cm). Na oliwie krótko podsmażamy cebulę i czosnek, a następnie dodajemy cukinię i szparagi. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jeszcze chwilkę podsmażamy, aż warzywa odrobinę zmiękną i gotowe. Dodajemy sezam i można jeść :)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz