środa, 3 grudnia 2014

Makaron ze szpinakiem i krewetkami

Potrzebne będą:
- 300 g mrożonych lub świeżych liści szpinaku
- 100 g krewetek
- 2 ząbki czosnku
- odrobina soku z cytryny
- makaron (u mnie bezglutenowy)
- odrobina startego żółtego sera do posypania

 Szpinak podduszamy chwilkę na małym ogniu (jeśli korzystamy ze szpinaku mrożonego, trzeba większość wody), a pod koniec dodajemy do niego czosnek przeciśnięty przez praskę.  W międzyczasie podsmażamy krewetki na maśle, razem z odrobiną soku z cytryny i posiekanym ząbkiem czosnku. Gotowe krewetki mieszamy ze szpinakiem, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na ugotowany makaron i posypujemy żółtym serem. Można też skropić odrobiną oliwy z oliwek.

1 komentarz:

  1. Krewetki, szpinak, makaron... Takie obiadki to ja mogę codziennie jeść :)

    OdpowiedzUsuń