czwartek, 7 listopada 2013

Sałatka z ruccolą, suszonymi pomidorami i serem feta

Potrzebne będą:
Porcja na dwie osoby
- opakowanie ruccoli (ok. 125g)
- ok 8 pomidorów suszonych
- kilka oliwek (u mnie ciemne)
- kilka kaparów
- nasiona słonecznika (uprażone na patelni)
- pół opakowania sera feta 

sos:
- oliwa z oliwek (2 łyżki)
- ocet winny (1 łyżka)
- oregano (1 łyżeczka)
- łyżeczka musztardy (1 łyżeczka)

Sposób przygotowania:
Ruccolę płuczemy, odsączamy i układamy na talerzach. Pomidory kroimy w paski, oliwki na pół, ser w kostkę, a kapary drobno siekamy. Wszystko układamy na ruccoli.
W małej misce łączymy wszystkie składniki na sos i dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę. Posypujemy słonecznikiem i gotowe.


2 komentarze:

  1. Uwielbiam sałatki :)
    zapraszam na mój przepis, może przypadnie ci do gustu :)
    pozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń