Potrzebne będą:
Ciasto: Patrz http://kuchenneprzygody.blogspot.com/2013/06/pierogi-z-piekarnika-z-nadzieniem-z.html
Nadzienie:
80 dkg ziemniaków
20 dkg twarogu
5 dkg cebuli
Ziemniaki gotujemy, ugniatamy razem z serem i dodajemy zeszkloną cebulkę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na rozwałkowane ciasto nakładamy porcje nadzienia i lepimy pierogi. Pieczemy 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
Uwielbiam ruskie pierogi, ale pieczonych jeszcze nie jadłam, trzeba się skusić!: )
OdpowiedzUsuńpieczonych ruskich jeszcze nie jadłam-wyglądają bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbujcie, są naprawdę pyszne :) Jeśli chcecie bardziej "puszyste", to trzeba lepiej skorzystać z białej mąki :)
OdpowiedzUsuń