środa, 10 lipca 2013

Pieczone pierogi ruskie

Potrzebne będą:
Ciasto: Patrz http://kuchenneprzygody.blogspot.com/2013/06/pierogi-z-piekarnika-z-nadzieniem-z.html

Nadzienie:
80 dkg ziemniaków
20 dkg twarogu
5 dkg cebuli

Ziemniaki gotujemy, ugniatamy razem z serem i dodajemy zeszkloną cebulkę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na rozwałkowane ciasto nakładamy porcje nadzienia i lepimy pierogi. Pieczemy 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.


4 komentarze:

  1. Uwielbiam ruskie pierogi, ale pieczonych jeszcze nie jadłam, trzeba się skusić!: )

    OdpowiedzUsuń
  2. pieczonych ruskich jeszcze nie jadłam-wyglądają bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie spróbujcie, są naprawdę pyszne :) Jeśli chcecie bardziej "puszyste", to trzeba lepiej skorzystać z białej mąki :)

    OdpowiedzUsuń