niedziela, 10 marca 2013

Pasta z tuńczyka

Tym razem postanowiłam zrobić własną pastę z tuńczyka - to świetna alternatywa dla sztucznych past sklepowych, a na dodatek można ją bardzo łatwo i szybko przygotować :)Jednak kupując tuńczyka w puszcze zawsze wybierajcie wersję w kawałkach, a nie rozdrobioną żebyście widzieli, co jecie. Tuńczyk rozdrobniony to tak naprawdę odpady...

Potrzebne składniki:
- tuńczyk w kawałkach (może być w oleju lub w sosie własnym)
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 2 ogórki kiszone
- sól i pieprz

Najpierw wrzucamy do blendera tuńczyka, pokrojone jajko, cebulę, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Miksujemy wszystko na gładką pastę. Następnie kroimy ogórki w dość drobną kostkę i dodajemy do pasty. Gotowe! :)



1 komentarz:

  1. Jedno jajko wystarczy? Nie doczytałam i ugotowałam 4:D

    OdpowiedzUsuń