czwartek, 1 marca 2012

Hot dog z warzywami

Dziś mieliśmy ochotę na domowego fast fooda :) Postanowiliśmy więc przyrządzić wzbogaconą wersję hot doga.
Najpierw przygotowaliśmy więc parówki - zostały ponacinane i posypane przyprawą do gyros. Następnie wylądowały w piekarniku na kilka minut, aby nabrały ładnego kolorku - 175 stopni C. W czasie gdy parówki się 'opalały' przygotowaliśmy zieleninkę. Umyliśmy sałatę, pomidory i ogórki pokroiliśmy w cienkie plasterki, a paprykę w wąskie paski. Gdy parówy wyglądały tak:
Pozostałe składniki

podgrzaliśmy bułki (rozcięte wzdłuż) w piekarniku. Po chwili wszystko zostało wyjęte na talerz. Na sam spód rozcięcia kładliśmy sałatę, na nią parówkę i pozostałe dodatki. Gotowe hot dogi polaliśmy sosem czosnkowym oraz ketchupem.

2 komentarze:

  1. Kawał buły:) Ile parówek na jeden kawałek bułki poszło, 2?

    OdpowiedzUsuń
  2. Przydałoby się tak 1,5 parówki :) Ale my wkładaliśmy 1, a w wolne miejsca upychaliśmy warzywka :)

    OdpowiedzUsuń