Najpierw przygotowaliśmy więc parówki - zostały ponacinane i posypane przyprawą do gyros. Następnie wylądowały w piekarniku na kilka minut, aby nabrały ładnego kolorku - 175 stopni C. W czasie gdy parówki się 'opalały' przygotowaliśmy zieleninkę. Umyliśmy sałatę, pomidory i ogórki pokroiliśmy w cienkie plasterki, a paprykę w wąskie paski. Gdy parówy wyglądały tak:
Pozostałe składniki |
podgrzaliśmy bułki (rozcięte wzdłuż) w piekarniku. Po chwili wszystko zostało wyjęte na talerz. Na sam spód rozcięcia kładliśmy sałatę, na nią parówkę i pozostałe dodatki. Gotowe hot dogi polaliśmy sosem czosnkowym oraz ketchupem.
Kawał buły:) Ile parówek na jeden kawałek bułki poszło, 2?
OdpowiedzUsuńPrzydałoby się tak 1,5 parówki :) Ale my wkładaliśmy 1, a w wolne miejsca upychaliśmy warzywka :)
OdpowiedzUsuń