środa, 11 lutego 2015

Wegetariański gulasz z ciecierzycą i bakłażanem

Potrzebne będą:
1 bakłażan
1 papryka
3/4 szklanki ciecierzycy (suchej), namoczonej przez 24h a następnie ugotowanej
1 duża cebula
200 g pieczarek
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka czubricy zielonej
500 ml przecieru pomidorowego

Cebulę, bakłażan oraz paprykę kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Następnie chwilkę podsmażamy cebulę i dodajemy pieczarki oraz bakłażan i smażymy go czasu, gdy ten ostatni będzie miękki. Dorzucamy paprykę i dusimy wszystko jeszcze przez chwilę. Zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy cieciorkę oraz przyprawy i dusimy przez ok. 10 min na małym ogniu.

Gulasz najlepiej smakuje z kaszą :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz