czwartek, 6 listopada 2014

Sałatka z ciecierzycą i musztardowym dressingiem

Potrzebne będą:
(porcja na 2 osoby)
- kilka liści sałaty
- ok 100 g ugotowanej ciecierzycy
- 100 g czerwonej fasoli
- 2 pomidory
- kilka oliwek
- łyżka prażonych ziaren słonecznika


Dressing
- dwie łyżeczki musztardy gruboziarnistej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- pół łyżeczki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:
Sałatę drzemy na mniejsze kawałki, dodajemy do niej ciecierzycę, fasolę, pomidory pokrojone w grubszą kostkę oraz plasterki oliwek. Składniki dressingu mieszamy w oddzielnym naczyniu, a następnie wlewamy miksturę do sałatki. Posypujemy prażonym słonecznikiem i dokładnie mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz