środa, 16 lipca 2014

Wegetariańskie leczo z bobem

Potrzebne będą:
- ok. 200 g ugotowanego bobu
- 1 cukinia
- 3 duże pomidory (sparzone i obrane ze skórki)
- 3 ząbki czosnku
- 2 średnie cebule
- 1 ostra papryczka

Cukinię, cebulę oraz pomidory kroimy w kostkę, a czosnek i ostrą papryczkę drobno siekamy. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i cukinię, chwilkę podsmażamy. Dodajemy czosnek i ostrą papryczkę i czekamy aż cukinia nieco zmięknie. Teraz czas na pomidory - dokładamy je na patelnię i dusimy całą potrawę, a gdy pomidory się rozpadną, dodajemy bób dosłownie na moment, żeby tylko się podgrzał. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz