niedziela, 17 czerwca 2012

Makaron ryżowy z krewetkami - wersja dla zapracowanych :)

Potrzebne będą:
  • krewetki - 100 g
  • mrożona mieszanka warzyw do potraw azjatyckich
  • curry
  • sos sojowy
  • 250g makaronu ryżowego
  • czosnek

Gotujemy sporą ilość wody i zalewamy nią makaron na ok 20 min. Jeśli chcemy żeby miał on ładny, żółty kolor, dodajemy trochę kurkumy. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię warzywa i odgrzewamy je. W momencie, gdy już się roztopią, dodajemy krewetki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy chwilkę, doprawiamy sosem sojowym oraz curry do smaku. Dodajemy makaron ryżowy i jeszcze chwilkę smażymy. 
Danie najlepiej smakuje z dodatkiem słodkiego sosu chilli :)


Makaron ryżowy zalany wrzątkiem (wersja bez kurkumy)




1 komentarz: