- bulion drobiowy (myślę, że można też spokojnie zastąpić go wywarem z warzyw)
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- pół selera
- por
- pół kapusty pekińskiej
- 2 papryczki chilli
- 5 grzybków mun
- chiński makaron pszeniczny lub makaron ryżowy (opcja bez glutenu)
- 4 małe jajka (lub 2 duże)
- mąka ryżowa do zagęszczenia zupy (użyłam skrobi kukurydzianej, bo miałam ją pod ręką; można skorzystać również ze skrobi ziemniaczanej)
- 3 łyżeczki curry
- sos sojowy
- sos rybny (opcjonalnie)
- odrobina cynamonu oraz imbiru
środa, 21 marca 2012
Rosół chiński
Potrzebne składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda super! Chętnie bym spróbowała, szczególnie ten cynamon mnie zaintrygował:)
OdpowiedzUsuńSama jeszcze nie robiłam, ale po prostu muszę to napisać: w wykonaniu Magdy to była najlepsza zupa, jaką kiedykolwiek jadłam <3
OdpowiedzUsuńWygląda makabrycznie. I te jajka ? Albo rosół, albo paciabra.
OdpowiedzUsuńPrzede wszystkim bardzo dziękuję za uprzejmy komentarz ;) Swoje roszczenia oraz ignorancję w kwestii dodawania jajek do zup proszę zgłaszać do Chińczyków (oraz do wszystkich, którzy w ten sposób zagęszczają potrawy, również w Polsce - to dopiero makabra, prawda? :P).
UsuńHej makabrysta. A co nie znasz lanych klusek do rosolu??? Sam wygladasz jak paciabra.
OdpowiedzUsuńOk
OdpowiedzUsuń