czwartek, 3 lipca 2014

Sałatka z grillowanymi warzywami i boczniakami

Potrzebne będą:
- 150 g boczniaków
- pół papryki
- pół cukinii
- 1 cebula
- sałata (u mnie czerwona rollo)
- zioła prowansalskie
- odrobina oleju

Papryką kroimy w większą kostkę, cukinię w plasterki, a cebulę w ósemki. Wszystko przerzucamy do miski, dodajemy odrobinę oleju, zioła prowansalski, sól i pieprz, a następnie mieszamy. Warzywa smażymy na patelni grillowej (bez dodatkowej ilości tłuszczu). Z boczniaków odkrawamy nóżki i dzielimy je na połówki wzdłuż. Wrzucamy do miski po warzywach, dodajemy trochę ziół prowansalskich i mieszamy. Grillujemy je na patelni.
Układamy sałatę na talerzach, a następnie kładziemy na nich warzywa i boczniaki. Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Takie pyszne kolacje mogłabym jeść codziennie:D

    OdpowiedzUsuń