piątek, 21 marca 2014

Zapiekanka rybna z cukinią i białą kaszą gryczaną

Potrzebne będą:
- 3 lub 4 filety rybne
- jedna mała cukinia
- woreczek ugotowanej białej kaszy gryczanej
- 1 papryka
- ok 150 g żółtego serca
- cytryna
- odrobina masła
- curry, sól i pieprz
- cebula (wcześniej podsmażona)

Sos
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 jajko
- odrobina sera startego na tarce
- sól i pieprz
Wszystkie składniki mieszamy w misce.

Filety rybne doprawiamy solą, pieprzem,curry oraz odrobiną soku z cytryny. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy małe kawałeczki masła i kilka plasterków cytryny. Kładziemy rybę, następnie kaszę gryczaną (pomieszaną z cebulą), paski papryki oraz plasterki cukinii. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy sos i całość posypujemy żółtym serem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz